Ta hand om tunga fordon

Vi tänkte ta paus från bilen en liten stund och prata om tyngre fordon såsom lastbilar. Det krävs andra kunskaper och kan vara lite besvärligare att ta hand om fordon när de blir större och tyngre. 

Har du din egen lastbil och hyr åt den till åkeri eller har eget åkeri så är det väldigt viktigt att lastbilen är ren. Den ska vara snygg när den åker ned på vägarna, som om den nyss lämnat fabriken. Tanken är att de man åker förbi ska kunna läsa företagsnamnet på sidorna av lastbilen.

Så se alltid till att ha en ren och snygg utsidan på lastbilen. Detta kan man göra själv men eftersom en lastbil är så mycket högre än en bil och det är så mycket mer yta kan man behöver en högtrycksspruta för att nå överallt.

Vill man leka runt med vad som finns inuti motorn kan man behöva utbilda sig innan. En lastbilsmotor är inte som en bilmotor och som med allt annat är saker och ting större och tyngre. Ska man leka med motorn ska man veta vad man håller på med. Använder man lastbilen i tjänst är man nästa tvungen att gå på regelbunden service. Man har inte tid att göra detta själv varje gång och man vill inte att lastbilen ska stanna eller gå sönder under rutten.

Leta upp vart närmast serviceställe är och skapa kontakter så du kan även göra en service när du är på andra platser i Sverige.