Så väljer du rätt verkstad

Vi alla måste serva bilen någon gång, men tyvärr är det inget man ser fram emot. Det kan snabbt bli dyrt och många av oss har inte de extra tusenlapparna att lägga på att serva bilen och därför vill man ha det så billigt som möjligt. Det kan skilja sig ganska mycket i pris beroende på var någonstans man servar bilen. Samma bilmärke kan alltså få helt olika priser beroende på vilken verkstad man väljer.

Skillnaden mellan olika verkstäder

Expressen har gjort en sammanställning av olika bilar och prisskillnaderna mellan verkstäderna. Genom att välja rätt verkstad kan du spara flera tusenlappar på samma service. Det är självklart viktigt att välja en verkstad som har rätt kompetens och som är godkänd av en bilhandlare, annars är risken stor att något går fel och istället för att spara pengar kommer det att kosta dig ännu mer.

Auktoriserade verkstäder

Idag finns det många auktoriserade verkstadskedjor som har stor kompetens vad det gäller många olika märken, bland andra Volkswagen, Audi, Mercedes, Saab, Opel och Volvo. De allra flesta utför såväl servis- och reparationsarbeten som skadearbeten samtidigt som de bedriver däckförsäljning.

Leta efter rätt kompetens

Många bilföretag vill att du ska serva bilen i en verkstad som ägs av samma koncern. Det starkaste argument för detta är att de har den bästa kompetensen men det finns många andra som besitter samma kunskaper och är villig att göra samma servis men till ett mycket lägre pris. Det kan vara svårt att hitta rätt verkstad men det är värt mödan när man inser hur mycket man kan spara på det.