Meka med bilen

Bilar är som alla bilfantaster alltid kul att hålla på med och kanske framför allt att fixa och trixa med den. Finns det till exempel något bättre än att spendera en hel dag i garaget och skruva och dona? Skulle inte tro det.

Att själv kunna meka med sin bil har sina fördelar. Framför allt så slipper man ju lämna in den när den behöver servas, vilket som alla vet ofta kan bli ganska dyrt, speciellt om man lämnar in bilen på en märkesverkstad.

Har man en lastbil går givetvis även denna att meka med på egen hand, men då gäller att veta vad man håller på med eftersom en lastbilsmotor är någonting helt annat än en bilmotor, framför allt vad gäller storleken på saker och ting.

Ett bra tips om man mekar mycket på egen hand är att ha lite grejer hemma så man lätt kan byta saker och ting om det skulle behövas. Givetvis behöver man inte ha en mindre reservdelsaffär hemma, men lite tändstift, lampor till lyktorna samt lite packningar och dylikt kan alltid vara bra att ha liggande eftersom detta är sådant som kan komma att behöva bytas ibland.