Håll bilen varm under vintern

Under den kalla tiden på året är bilen extra uppskattad. Att inte behöva gå i de extrema minusgraderna utan istället få sitta i en varm kupe är något som få sätter sig emot. Men på vilka sätt behöver man förbereda bilen för att både den och vi som sitter i den får den bästa upplevelsen möjligt.

 

Kupevärmare

Om vi börjar med att se över hur vi som sitter i bilen kan få det lagom bekvämt så hittar vi kupevärmaren som ett bra alternativ. Förutom att värma upp så att resan blir mer bekväm så tar den även och hjälper till med att få bort is från rutorna och kan göra dörrarna enklare att öppna.

 

Motorvärmare

En motorvärmare kan vara en väl värd investering om bilen inte redan har en. Motorvärmaren gör nämligen att bilen både sparar på bränsle och slits mindre under uppstarten. Att köpa en elektrisk motorvärmare kostar inte mer är ett gäng hundralappar och är inte allt för svårt att installera själv om man är lite händig. Du kan hitta lösningar som passar just din bil på den här sidan.

 

Värmematta

En värmematta lägger du normalt sett på golvet under den vanliga mattan och kopplar den sedan till 12 volts uttaget. Mattan tar sedan och håller det varmt och torrt vid fötterna vilken kan kännas extra bra om man jobbar i ett jobb där tjocka vinterkängor inte är ett alternativ.

Extra tips – Skyffel

Om man kör i norra Sverige så kan en snöskyffel utan tvekan vara en räddare i nöden. Den ger dig möjlighet att enkelt få bort snön om din bil har fastnat någonstans. Det är ett hundralapp du kommer svära över att du inte spenderade när du väl hamnar i en problemsituation.